tirsdag, februar 06, 2007

Oljekatastrofe

I dag eksploderte oljeovnen vår med et brak. Oljen sprutet rett opp og utover absolutt hele stuen. André fikk vekk en god del olje ved hjelp av alle håndklærne våre og et teppe, resten måtte jeg ligge på kne med Cilit Bang! og papir og tørke vekk. For noe drit! Gullfiskene fikk seg en dæsj med olje oppi vannet sitt de og, men de lever da ennå. Klarte å suge opp noe av oljen i vannet med avispapir, etter en fortvilet telefon til dyrebutikken. Vi kan nemlig ikke vaske bollen med såpe, det liker fisker dårlig.
Vi fikk en ny oljeovn av huseieren, men det viser seg at den slett ikke er ny, så den risikerer vi ikke å bruke. Får kjøpe en panelovn når lønna kommer til helgen. Typisk at det skulle bli 5 minusgrader i dag da... Vi får brenne en del røkelse fremover for å overdøve oljelukta, og vaske gulvene med grønnsåpe to ganger i uken i noen måneder... Nei dette var kjipt dere. Nå vet jeg hvordan de har det på Fedje.

3 kommentarer:

..... sa...

herregud! Så dramatisk! Dere burde saksøke noen! Eller vent.. vi bor jo ikke i Amerika (Noen av oss bor jo faktisk i Portugal..). Men kjipe greier var det. Hold oss oppdatert om fiskenes ve og vel. Håper de overlever oljekatastrofen.
Anna

Silje sa...

Eg har faktisk tenkt ein del på kven eg skulle ha flytta til dersom straumen forsvant midt på kaldaste vinteren. Riski å bu i kåk uten peis eller kamin.

Ragnhild sa...

du kan da flytte til oss. Nå har vi en eksplosjonsfri gulvovn av type elektrisk- deilig, varm og trygg!